De kerk in Myanmar groeit

 

We hebben al enkele keren gedeeld over de heftige situatie in Myanmar. Sinds de militaire coup in 2021 zijn er veel burgers op de vlucht. Er wordt sinds die tijd doorlopend gevochten en de situatie is heel instabiel. David en zijn team gaan al die tijd trouw door met hun evangelisatiewerk temidden van een bolwerk van Boeddhisme.

Het werk van David en zijn team

Ze vangen vluchtelingen op, geven voedselhulp en cursussen om vluchtelingen om te scholen zo weer inkomen voor hun familie te kunnen krijgen. Vol vertrouwen en geloof werken ze rustig door terwijl er overal om hen heen gevochten wordt en de tekorten steeds groter worden…

Hieronder wat foto’s van de afgelopen jaren, voor degenen die het eerder niet gezien hadden. Dit zijn foto’s van de vluchtelingen en de situatie, van de voedselhulp die David en zijn team geven en van de cursus computer en naaien die ze geven aan vluchtelingen.

De kerk groeit explosief

We vinden het heel mooi om te kunnen delen dat de kerk in Myanmar explosief groeit! David deelde afgelopen week wat foto’s van Bijbels die ze hebben uitgedeeld in hun netwerkje van 10 kleine kerken die hij heeft gesticht sinds hij zijn werk in Taungoo begonnen is.

Deze Bijbels moeten in Thailand besteld en gedrukt worden omdat het in Myanmar illegaal is om Bijbels te verkopen. David vertelde dat ze Bijbels hebben uitgedeeld, maar dat ze er nog 200 nodig hebben voor alle nieuwe gelovigen in hun netwerk van kerkjes.

Bijbels voor nieuwe gelovigen

We vroeg hem: ‘zijn dit allemaal nieuwe gelovigen David?’ waarop hij dit prachtige en verrassende antwoord gaf: ‘Nee hoor, sommigen geloven al een paar maanden in Jezus’… Wow! Dat is de realiteit waarin ze leven. Middenin alle politieke chaos, pijn, ellende en honger groeit de kerk dus zo snel dat je al niet meer onder de nieuwe gelovigen valt wanneer enkele maanden christen bent.

Een nieuwe bijbel kost €4 … hoeveel jonge gelovigen in Myanmar geef jij een bijbel?